Minibad badminton 2014

Minibad badminton 2014

Minibad 2014

Kinderen jonger dan 9 jaar spelen onder een aangepaste badmintonvorm. Het speelveld wordt verkleind, het net verlaagd en er wordt gespeeld met een verkorte racket. Op alle -9 tornooien van de provinciale jeugdcircuits spelen onze jongste spelertjes volgens de MiniBAD-regels.

MiniBAD werd opgestart om de kinderen te laten badmintonnen op hun eigen maat. Het ‘volwassen’ badminton is nu eenmaal niet aangepast aan de fysieke kenmerken van een 8-jarige. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk voor een kind om te smashen vanuit het achterveld, of te killen bij het net, wanneer dit over 1,55m moet gebeuren. Ook de techniek van een netdrop bijvoorbeeld zal er dan helemaal anders uitzien. Wanneer echter over een net van 1,40m wordt gespeeld, kunnen de kinderen de normale technieken en tactieken gebruiken en zal de transfer naar het gewone badminton later veel vlotter verlopen.

Badmintonclub Slagveld organiseerde ook een Minibad training in 12 lessen. Zie onze kleinste leden in actie in ons Minibad fotoboek 2014

Het bestuur